Sivuston uutiset

Ilmoittaudu kurssille: Terveyden edistäminen työterveystoiminnassa

 
Kuva: Lena Selänne
Ilmoittaudu kurssille: Terveyden edistäminen työterveystoiminnassa
Lena Selänne - tiistai, 12 heinäkuu 2016, 08:45
 

edistäminenOnko sinulle käynyt niin, että kaikista ponnisteluistasi huolimatta työntekijä ei sitoudu terveyssuunnitelman toteuttamiseen? Oletko miettinyt, miten parhaiten saisit työpaikan mukaan edistämään työterveyttä? Ovatko vuorovaikutustilanteet sinulle vaikeita tai koet, että voisit olla niissä parempi?

Tule mukaan HY:n järjestämälle kurssille kehittymään ja keskustelemaan alan asiantuntijoiden kanssa miten voit edistää yksittäisen työntekijän ja työyhteisön terveyttä ja työkykyä tutkimustietoon perustuvin menetelmin.

Kurssilla käsitellään terveyden edistämistä yksilön ja työpaikan näkökulmista, perehdytään vaikuttaviin toimintatapoihin ja moniammatilliseen yhteistyöhön työterveyshoitajan ja muiden työterveyshuollon ammattilaisten kanssa. Tutustumme myös työterveysyhteistyössä tapahtuvan työpaikan terveyden edistämistoiminnan hyviin käytäntöihin ja harjoitellemme niiden käyttöä omassa työssä.

Kurssin tavoitteena on

  • ymmärtää terveyden edistämisen käsite ja monimuotoisuus
  • tiedostaa työterveyslääkärin mahdollisuus edistää terveyttä ja sitä kautta työ- ja toimintakykyä moniammatillisesti ja yhteistyössä työpaikan ja muiden toimijatahojen kanssa
  • tuntea ja osata käyttää jotain terveyden edistämisen yksilö- ja ryhmämuotoisista menetelmistä
  • oppia hallitsemaan paremmin vuorovaikutustilanteita terveyden edistämistoiminnassa

Ajankohta: verkossa 10.8.-30.9. ja lähipäivä Helsingissä 24.8. klo 11.30-16 Biomedicum kokoushuone B136a 1.krs Haartmaninkatu 8

Ilmoittautuminen viimeistään 10.8.

Teoreettisen kurssimuotoisen koulutuksen tuntimäärä: 10 t

Lisätiedot: Timo Leino (timo.leino (at) helsinki.fi)
Helsingin yliopisto