Kouluttajalääkärien pedagogiset iltapäivät on suunnattu etenkin kouluttajalääkärin perustaidot jo hankkineille. Tilaisuuksien tavoitteena on syventää edelleen kouluttajien pedagogista osaamista. Helsingin yliopisto toimii muiden iltapäivien vastuujärjestäjänä. Tapahtumat välitetään myös valtakunnallisesti verkossa.

Kevään 2019 iltapäivät:

11.2. klo 12-15.45 Mitä työterveyslääkärin on hyvä tietää päihteistä? Vierailevina asiantuntijoina Margareeta Häkkinen A-klinikalta sekä Jarmo Kantonen, Suomen Terveystalosta. Helsinki: Biomedicum 1, Faculty Club (Haartmanink. 8), Kuopio, SN204.


3.6. klo 12-15.30 Osaamisperustaisuus ja EPAt työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksessa

Ilmoittautuminen e-lomakkeella viimeistään 19.5.

Lisätietoja: Matti Palosaari ja Asta Toivonen, Helsingin yliopisto (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)


Lukuvuoden avajaiset keskiviikkona 11.9.2019 klo 12-16


Tilaisuuden järjestää Oulun TTH-tiimi. Osallistuminen on Oulun lisäksi mahdollista myös usealla eri paikkakunnalla tai etänä Skypellä. Kouluttajalääkäreille järjestettävien lukuvuoden avajaisten tavoitteena on tukea kouluttajalääkäreitä ohjaustyössään.

Merkitse päivä jo kalenteriin! Teema, ohjelma ja osallistumispaikat tarkentuvat myöhemmin.

 

Lisätiedot: heli.koivisto(at)oulu.fi, Oulun yliopisto

Tilaisuuksien tavoitteena on syventää edelleen kouluttajien pedagogista osaamista. Tapahtumat välitetään myös valtakunnallisesti etäyhteydellä ja etäryhmätkin ovat mahdollisia.

Helsingissä

21.10. klo 12-16

9.12. klo 12-16

Lisätietoja: Matti Palosaari ja Asta Toivonen, Helsingin yliopisto (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)

Kouluttajalääkärin startin suorittaminen on vaatimus aloittaville uusille kouluttajalääkäreille koulutusoikeuksien saamiseksi. Kurssin suorittaminen hyödyttää myös täydennys- ja kertauskoulutuksena muitakin, jo kokeneempia kouluttajalääkäreitä.

Startin keskeisenä sisältönä ovat ohjaustyön käytännöt ja toiminnot.  Ne pohjautuvat opinto-oppaassa (OPS) ja lokikirjassa esitettyihin koulutustavoitteisiin, koulutuspaikkasopimukseen sekä koulutusjärjestelmän ja -prosessin tuntemiseen.

Startin hyväksyttyyn suoritukseen kuuluvat kurssin materiaaleihin perehtyminen ja kaksi oppimistehtävää. Tehtävät auttavat uutta kouluttajaa konkreettisesti ohjaustyön aloittamisessa. Tehtävistä saa henkilökohtaisen palautteen.  Kurssista saa todistuksen tehtävät suoritettuaan. Arvioitu ajankäyttö kurssin suorittamiseen on 15-20 tuntia.

Kurssiavaimen saat oman yliopistosi kliiniseltä opettajalta, verkkopedagogilta tai pedagogiselta asiantuntijalta. Yhteystiedot löytyvät työrveyshuollon virtuaaliyliopiston sivuilta.

Kehity kouluttajana on ohjaustaitoja syventävä pedagoginen monimuotokurssi. Siihen kuuluu kaksi lähitapaamista ja verkkotehtäviä. Kurssi toteutetaan ensimmäisen kerran keväällä 2019.

Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki yliopiston työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen kouluttajalääkäreiksi hyväksymät kouluttajalääkärit, jotka ovat suorittaneet Kouluttajalääkärin startti -kurssin tai jonkin muun yliopiston järjestämään pedagogisen koulutuksen (esim. Tth-PEDA, tiiviskurssi tai moduulikoulutukset).

Kurssin ohjelma päivitetään kurssisivulle.

Ilmoittautuminen on päättynyt.


Lisätietoja koulutuksesta yliopistojen yhteyshenkilöiltä:

Helsinki / Matti Palosaari ja Asta Toivonen / etunimi.sukunimi@helsinki.fi
Itä-Suomi / Jarmo Heikkinen /etunimi.k.sukunimi@uef.fi ja Marianne Rytkönen / etunimi.sukunimi@uef.fi
Tampere / Virpi Liukkonen ja Heli Parviainen / etunimi.sukunimi@tuni.fi
Turku / Katariina Husman ja Juha Liira / etunimi.sukunimi@utu.fi
Oulu / Leena Ala-Mursula ja Heli Koivisto / etunimi.sukunimi@oulu.fi