Lukuvuoden avajaiset järjestetään tiistaina 19.9.2017 klo 12-16. Osallistuminen on mahdollista kolmella paikkakunnalla sekä Skypellä.

Kouluttajalääkäreille järjestettävien Lukuvuoden avajaisten tavoitteena on tukea kouluttajalääkäreitä ohjaustyössään. Lukuvuoden avajaisten teemana on Muuttuva koulutus. Tänä vuonna tarkoitus on perehdyttää kouluttajia erikoisalaa koskeviin ajankohtaisiin asioihin (mm. SOTE-uudistuksen osalta) ja koulutusta koskeviin muutoksiin sekä osallistaa kouluttajalääkärit kouluttajakoulutuksen kehittämiseen.

Osallistuminen: 

  • Helsingissä: Biomedicum 1, seminaarihuone 1-2 (Haartmaninkatu 8, pohja kerros)
  • Oulussa: Työterveyslaitos 3. krs. koulutustila (Aapistie 1)
  • Tampereella: ARVO1 ryhmähuone B241 (Lääkärinkatu 1)
  • Skypellä (ohjeet lähetetään ilmoittautuneille)

Ohjelma

12.00-12.30 Tervetulokahvit ja esittäytymiset
12.30-14.00 Erikoisalaa ja sen koulutusta koskevat ajankohtaiset asiat, professorit Kari Reijula (HY) ja Kimmo Räsänen (UEF)
14.00-14.30 Ohjauskeskustelut kouluttajan työkaluna (UEF:n tutkimushanke), professori Kimmo Räsänen
14.30-14.45 Jaloittelu
14.45-15.50 Kouluttajakoulutuksen uudistukset ja jatkokoulutusta koskeva työpaja, yliopisto-opettaja Asta Toivonen ja kliininen opettaja Matti Palosaari
15.50-16.00 Tilaisuuden päätös

Ilmoittautumiset 4.9.2017 mennessä

Lisätietoja: kliininen opettaja matti.palosaari (at) helsinki.fi tai yliopisto-opettaja asta.toivonen (at) helsinki.fi

 

Kouluttajalääkärien pedagogisten iltapäivien tavoitteena on syventää kouluttajien pedagogista osaamista.

Syksyn 2017 tilaisuudet:

9.10. klo 12-16

11.12. klo 12-16

Tilaisuudet pidetään Helsingissä, mutta etäosallistuminen järjestetään tarvittaessa.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot myöhemmin.

Lisätietoja: Matti Palosaari ja Asta Toivonen (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)


portfolioKurssi on avoin kurssi, jonka voi aloittaa milloin vain ja suorittaa itsenäisesti. Se on tarkoitettu kaikille työterveyshuollon erikoislääkäreille, joilla on yliopiston kanssa tehty Kouluttajalääkäri -sopimus.

Kurssialueella on ohjeistettu portfolion kokoamisprosessi. Tth-POFO -verkkokurssin avulla työterveyshuollon kouluttajalääkäri kuvaa pedagogista osaamistaan portfoliotyöskentelyn avulla.

Tämä verkossa oleva Kouluttajalääkärin startti on tarkoitettu uudelle kouluttajalääkärille, ja sen suorittaminen on edellytys kouluttajana toimimiselle. Kurssin suorittaminen hyödyttää myös esimerkiksi vielä kouluttajauransa alkuvaiheessa olevia kouluttajalääkäreitä.

Startin sisältönä ovat ne käytännön perusasiat, jotka tulee tietää aloittaessaan erikoistujan ohjaamista. Pääpaino on ohjaustyön käytännön järjestelyissä, jotka pohjautuvat opinto-oppaassa (OPS) ja lokikirjassa esitettyihin koulutustavoitteisiin, koulutuspaikkasopimukseen sekä koulutusjärjestelmän ja -prosessin tuntemiseen.

Startin hyväksyttyyn suoritukseen kuuluu kurssin materiaaleihin perehtyminen ja kaksi oppimistehtävää. Tehtävät auttavat sinua konkreettisesti ohjaustyössäsi, ja saat niistä henkilökohtaisen palautteen.  Kurssin laajuus opintopisteinä on yksi op (27 h). Oletettu ajankäyttö kurssin suorittamiseen on noin 20 tuntia.

Kurssiavaimen saat oman yliopistosi kliiniseltä opettajalta.