Tulevat kurssit ja seminaarit

Alta näet työterveyshuollon erikoistujille ja kouluttajalääkäreille tarkoitetut tulevat kurssit, seminaarit ja muut tapahtumat. Suurimpaan osaan koulutuksista on ilmoittautuminen erillisen lomakkeen kautta tai sähköpostitse. Huomaa, että koska opiskelutyyleissä on suuria yksilöllisiä eroja, kurssista saatavat teoreettiset kurssimuotoiset tunnit eivät välttämättä kuvasta kurssin suorittamiseen tarvittavaa aikaa.

Viimeisimmät koulutusuutiset

Seminaarin kohderyhmänä ovat erikoistumisen loppuvaiheessa olevat erikoistujat. Seminaarin tarkoituksena on antaa tukea ja käytännön neuvoja jo pidempään opiskelleille erikoistumisen loppuun saattamiseksi. Seminaariin ovat tervetulleita kaikki erikoistujat sekä kouluttajat.

Helsingissä 27.10.2017 klo 12-16 TILAISUUS ON PERUTTU vähäisen osallistujamäärän takia.

Ohjelma (pdf)

Ilmoittautuminen päättyi12.10.2017.

Lisätietoja tilaisuudesta saa Eva Helaskoskelta: eva.helaskoski (at) ttl.fi


Ajan hermolla -seminaarit käynnistettiin keväällä 2017. Seminaarit järjestetään muutaman kerran lukuvuodessa. Seminaarien aiheet rakentuvat nimensä mukaisesti työterveyshuoltoa koskevista ajankohtaisista ja polttavista teemoista. Seminaarien kohderyhmänä ovat työterveyshuoltoon erikoistuvat lääkärit ja heidän kouluttajansa.

Seuraavan kerran keskiviikkona 1.11.2017 klo 14-18.30 Bottalla (Museokatu 10, Helsinki). Luvassa ajankohtaista erikoislääkärikoulutuksesta ja iltapäivän teemana Työterveyslääkäri vaativissa vuorovaikutustilanteissa - toimivat kognitiiviset työmenetelmät avuksi. Asiantuntijavieraana on työterveyslääkäri, LT, Kognitiivinen kouluttajapsykoterapeutti VET, Kirsi Räisänen. Tarkempi ohjelma julkaistaan lähiaikoina.

Ilmoittautumiset e-lomakkeella viimeistään 24.10.

Tilaisuuden alustava ohjelma

Lisätietoja: Rea Lagerstedt (etunimi.sukunimi@pp.fimnet.fi) ja Asta Toivonen (asta.toivonen@helsinki.fi)


vaeltajaStarttiseminaari pidetään Kuopiossa 1.11.2017. Starttiseminaaria seuraavalla Tth-Es Työterveyshuollon erikoistumissuunnitelma -kurssilla erikoistujat tekevät henkilökohtaisen erikoistumissuunnitelmansa ohjatusti. Kurssilla pohditaan omia opiskelutavoitteita, vahvuuksia ja kehittymistarpeita sekä laaditaan yliopiston vaatima henkilökohtainen erikoistumissuunnitelma, joka palautetaan opintojen vastuuhenkilölle.

Starttiseminaariin ja Tth-Es kurssille ilmoittaudutaan opetushoitaja

Mari Aallolle email mari.aalto(at)uef.fi

Kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää kaikkien oppimistehtävien tekemistä ja henkilökohtaisen erikoistumissuunnitelman palauttamista.

Kurssin suorittamisaika on noin kaksi kuukautta. Kokonaisuuden hyväksytty suorittaminen antaa 10 teoreettisen kurssimuotoisen koulutuksen tuntia.

Lisätiedot: Kliininen opettaja Jarmo Heikkinen jarmo.k.heikkinen(at)uef.fi

Oulun yliopistoAika: 8.11.2017 klo 8.30-15
Paikka: Oulun yliopisto, LTK päärakennus Kieppi, Aapistie 5A, Oulu, Neuvotteluhuone 103A, 1.krs.

Starttiseminaari on tarkoitettu työterveyshuoltoon erikoistuville ja heidän kouluttajilleen, ja tervetulleita ovat myös koulutuspaikkojen vastuuhenkilöt. Aiemmin osallistuneet ovat myös tervetulleita päivittämään tietojaan. Starttiseminaari on pakollinen osa työterveyshuollon erikoistumisohjelmaa.

Tavoitteena on, että starttiseminaarin myötä erikoistuja on saanut infoa ja tukea omien opintojen käytännön tekemisten suuntaamiseen, tukea työterveyshuollon erikoislääkärin ajattelutavan ja identiteetin rakentamiseen opintojen aikana ja mahdollisuuden verkostoitua.

Ohjelma ja ilmoittautumislinkki https://www.webropolsurveys.com/S/3708B1F06D6310F3.par

Lisätietoja: Leena Ala-Mursula (leena.ala-mursula(at)oulu.fi)

Koulutuksen tavoitteena on pohtia ammatillisen identiteetin kehittymistä erikoislääkärikoulutuksen aikana ja näkökulmasta. Mistä tunnistaa työterveyslääkärin/geriatrin/yleislääkärin? Millaiset tekijät vaikuttavat identiteetin kehittymiseen? Miten identiteetin kehittymiseen voi itse vaikuttaa? Entä miten siihen vaikutetaan koulutuksen keinoin? Miten määrittelet identiteettisi ammattilaisena?

Koulutus järjestetään lähikoulutuksena Kuopiossa ja välitetään Skypellä Mikkeliin, Jyväskylään ja Joensuuhun.

Koulutuksesta anotaan 6 h teoreettisen kurssimuotoisen koulutuksen tunteja em. erikoisaloille. Koulutus on osallistujille maksuton. Tarvittaessa lisätietoja jarmo.k.heikkinen(at)uef.fi tai alueelliset yhteyshenkilöt.

Ilmoittautuminen ja ohjelma.


sisäilmaTyöterveyslääkäri ja sisäilmaongelmien tutkiminen -kurssi antaa yleiskuvan siitä, mitä sisäilmaongelmissa voi tulla vastaan. Kurssi on käytännön läheinen ja sen oppeja voi hyvin soveltaa työterveyshuollon arjen työssä. Kurssi järjestetään päivän mittaisena lähiopetuksena, mutta sitä on mahdollista seurata myös etäyhteyden kautta.

Kurssin läpikäytyään työterveyshuoltoon erikoistuva lääkäri tuntee muun muassa:

 • keskeisimmät työpaikan sisäilmaongelmien aiheuttajat ja niiden yleisyyden
 • työterveyshuollon moniammatillisen toiminnan pääpiirteet sisäilmaongelmien tunnistamisessa ja hallinnassa
 • yleisimmin käytetyt tutkimusmenetelmät ja niiden tulosten tulkinnan pääkohdat
 • sisäilmaongelmien vaaranarvioinnin toteutuksen
 • sisäilmaryhmän toimintamallin
 • oman roolinsa moniammatillisen työryhmän jäsenenä

Ajankohta: 9.11.2017 klo 9-16

Paikka: Biomedicum, kokoushuone seminaarhuone 1-2, pohjakerros (Haartmaninkatu 8, 00290 Helsinki)
Osallistuminen mahdollista myös Skype for business -yhteydellä (ohjeet lähetetään ilmoittautuneille).

Ilmoittautuminen viimeistään 25.10.

Teoreettisen kurssimuotoisen koulutuksen tuntimäärä: 6 t

Lisätietoja: Kari Reijula (kari.reijula (at) helsinki.fi), Helsingin yliopisto

Työterveyshuollon aluetapaaminen Kuopiossa 14.11.2017 klo 12.00-15.30.

Tilaisuus järjestetään Kuopion Työterveys Ry:n tiloissa, Koljonniemenkatu 2, 3 krs. kuopio

Aluetapaaminen on tarkoitettu Kuopion seudun erikoistuville lääkäreille, kouluttajalääkäreille ja koulutustyöterveysasemien edustajille. Aluetapaamisiin osallistuminen on osa koulutuspaikkasopimusten ylläpitämistä, kouluttajalääkäreille sitoumusten mukaista vuosittaista pedagogista koulutusta ja erikoistuville lääkäreille laskettavissa toimipaikkakoulutukseen (haetaan 3h).

Teemana on ajankohtaiset asiat erikoislääkärikoulutuksesta sekä ammattitaudeista. 

Lisätietoja: Jarmo Heikkinen jarmo.k.heikkinen(at)uef.fi  

Tapaamisen ohjelma ja ilmoittautumislinkki tulevat tänne myöhemmin.


Työterveyshuollon aluetapaaminen Kokkolassa 14.11.2017 klo 12.00-15.30. 

Aluetapaaminen on tarkoitettu Kokkolan alueen erikoistuville lääkäreille, kouluttajalääkäreille ja koulutustyöterveysasemien edustajille. Aluetapaamisiin osallistuminen on osa koulutuspaikkasopimusten ylläpitämistä, kouluttajalääkäreille sitoumusten mukaista vuosittaista pedagogista koulutusta ja erikoistuville lääkäreille laskettavissa toimipaikkakoulutukseen. 

Ohjelma 

Ilmoittautuminen:

https://www.webropolsurveys.com/S/55CA08EB2E8967E9.par

Lisätietoja: Leena Ala-Mursula (leena.ala-mursula(at)oulu.fi) 

Työterveyshuollon aluetapaaminen Oulussa 29.11.2017 klo 12 -16. 

Aluetapaaminen on tarkoitettu Oulun alueen erikoistuville lääkäreille, kouluttajalääkäreille ja koulutustyöterveysasemien edustajille. Myös muilta alueilta voi halutessaan osallistua. Aluetapaamisiin osallistuminen on osa koulutuspaikkasopimusten ylläpitämistä, kouluttajalääkäreille sitoumusten mukaista vuosittaista pedagogista koulutusta ja erikoistuville lääkäreille laskettavissa toimipaikkakoulutukseen.

Ohjelma

Ilmoittautuminen:

https://www.webropolsurveys.com/S/5B4195D4D99C6AC7.par

Lisätietoja: Leena Ala-Mursula (leena.ala-mursula(at)oulu.fi) 

Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnan TTH-ryhmä järjestää neljä kertaa vuodessa työterveyshuollon ja työlääketieteen seminaarit kaikille jatko-opiskelijoille, alan tutkijoille, tutkimuksesta kiinnostuneille työterveyshuollon erikoislääkäreille ja erikoistujille.

Kaksituntisessa seminaarissa esitellään käynnissä olevia tai suunnitteluvaiheessa olevia tutkimuksia, keskustellaan aiheista ja ideoidaan uusia tutkimuksia sekä kehitetään osallistujien tutkimustaitoja. Lisäksi voidaan käsitellä Journal Club-tyyppisesti tieteellinen artikkeli, joka jaetaan viikkoa ennen ilmoittautuneille sähköpostitse.

Ohjelmasta ilmoitetaan TTH-virtuaaliyliopiston sivuilla  https://moodle.tthvyo.fi/ .

Seminaarit järjestetään Kaupin kampuksella ARVOn tiloissa.

SYKSYN 2017 seminaarit

 • 27.9.2017 ke klo 13-15; ARVO1 B342
  - Minna Pihlajamäki: Ympäristöherkkyyden esiintyvyys
  - Hanna Vertanen-Greisin: Sisäilma ja opettajien kurkun käheys

 • 13.12.2017 ke klo 13-15, ohjelma avoin,
  - esittäjä ilmoittautumisia otetaan vastaan sähköpostilla: virpi.liukkonen @ uta.fi

Ennakkoilmoittautuminen (sähköisesti eLomakkeella) on erittäin suositeltavaa mm. seminaarien toteutuksen  ja käytännön järjestelyn vuoksi jokaiseen seminaariin erikseen.

Tiedustelut ja yhteydenotot: virpi.liukkonen @ uta.fi

Lämpimästi tervetuloa!

TAY-TTH-tiimi