Tulevat kurssit ja seminaarit

Alta näet työterveyshuollon erikoistujille ja kouluttajalääkäreille tarkoitetut tulevat kurssit, seminaarit ja muut tapahtumat. Suurimpaan osaan koulutuksista on ilmoittautuminen erillisen lomakkeen kautta tai sähköpostitse. Huomaa, että koska opiskelutyyleissä on suuria yksilöllisiä eroja, kurssista saatavat teoreettiset kurssimuotoiset tunnit eivät välttämättä kuvasta kurssin suorittamiseen tarvittavaa aikaa.

Viimeisimmät koulutusuutiset

Starttiseminaari 11.10.18 kello 9.00-15.00 Tampereella
työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksensa Tampereen yliopistossa aloittaneille ja
myös niille, jotka eivät ole vielä aiemmin starttiseminaariin osallistuneet.

Startti on myös osa kouluttajakoulutusta.

Paikka: Tampereen yliopisto, Kaupin kampus, Arvo Ylpön katu 34,
Arvo-rakennus, luentosali A308.

Ilmoittautuminen starttipäivään viimeistään 4.10.18.

Lisätiedot: virpi.liukkonen(at)uta.fi

Tth-erikoistumissuunnitelmaverkkokurssi 11.10.18 alkaen

Verkkokurssilla pohditaan ohjatusti omia opiskelutavoitteita, vahvuuksia ja kehittymistarpeita sekä laaditaan yliopiston vaatima erikoistumissuunnitelma, joka palautetaan opintojen vastuuhenkilölle.

Kurssi on hyväksytty teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi 8 h työterveyshuollon erikoisalalla.

Ilmoittautuminen verkkokurssille  viimeistään 4.10.18.

Lisätiedot: virpi.liukkonen(at)uta.fi


Terveystarkastukset uudella tavalla – uudistuvat terveyden ja työkyvyn seurantatavat

Sähköisten toimintatapojen yleistyessä myös terveystarkastukset voidaan tehdä uusilla tavoin. Terveystarkastus ei ole vain terveystietojen keräämistä ja mittaamista sekä palautteen antamista tuloksista. Parhaimmillaan terveystarkastus on monipuolinen vuorovaikutustilanne, jossa työntekijä yhdessä työterveyden ammattilaisen kanssa tarkastelee omaa terveyttään ja työkykyään työnsä ja elämäntilanteensa läpi. 

Kurssin jälkeen olet selvillä uudistuvista terveyden mittaamisen tavoista ja osaat hyödyntää niitä erilaisissa terveystarkastuksissa. Osaat  mm. tehdä  muutosvaiheen tunnistavan terveystarkastuksen, selvittää  asiakkaan motivaation ja voimavarat sekä käyttää valmentavaa työotetta ja motivoivaa haastattelua työssäsi. Pystyt myös tekemään asiakaskeskeisen terveyssuunnitelman hyödyntämällä tarvittaessa muita työterveyshuollon ammattihenkilöitä ja asiantuntijoita sekä järjestämään tarvittavan seurannan.

Kurssin hyväksyttävä suorittaminen edellyttää kurssin oppimateriaalin lukemista, videoluentojen katsomista, verkkotehtävien suorittamista, lähipäivään osallistumista ja aktiivista osallistumista verkkokeskusteluihin. 

Kurssi verkossa: 16.10.-10.12.2018.
Lähipäivä 28.11.2018 klo 9-16 Helsingissä ja Oulussa

Lisätietoja antaa kliininen opettaja Helena Rossi (etunimi.sukunimi@helsinki.fi). Kurssista hyväksytään 15 tuntia teoreettiseen kurssimuotoiseen koulutukseen työterveyshuollon erikoisalalla. 

Ilmoittautuminen viimeistään 14.10.2018

Ajan hermolla -seminaarit jatkuvat Helsingissä vuonna 2018. Seminaarit järjestetään kahdesti lukuvuodessa. Seminaarien aiheet rakentuvat nimensä mukaisesti työterveyshuoltoa koskevista ajankohtaisista ja polttavista teemoista. Seminaarien kohderyhmänä ovat työterveyshuoltoon erikoistuvat lääkärit ja heidän kouluttajansa.

31.10.2018 klo 14-18.30 teemana Miten työterveveyslääkäri arvioi työn kognitiivista kuormittavuutta - miten tuemme kognitiivista työkykyä
Paikka: Botta (Museokatu 10), Helsinki

Ohjelma

Ilmoittautuminen päättyy 17.10. https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/91861/lomake.html

Seminaareista saa 3h teoreettisen kurssimuotoisen koulutuksen tuntia.

Lisätiedot: Rea Lagerstedt (etunimi.sukunimi@helsinki.fi), Asta Toivonen (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)

Itä-Suomen yliopisto järjestää 1.11.2018 klo 9.00-15.45

kumppanuuskoulutuksen kaikille työterveyshuoltoon, yleislääketieteeseen ja geriatriaan erikoistuville lääkäreille ja heidän kouluttajalääkäreilleen.

Koulutuksen aiheena on "Kansansairauksista erikoisaloittain ja yhdessä".

Paikka: Tietoteknian auditorio, Kuopio

Ohjelma, joka sisältää ilmoittautumislinkin.

Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnan TTH-ryhmä järjestää työterveyshuollon ja työlääketieteen seminaareja kaikille jatko-opiskelijoille, alan tutkijoille, tutkimuksesta kiinnostuneille työterveyshuollon erikoislääkäreille ja erikoistujille.

Kaksituntisessa seminaarissa esitellään käynnissä olevia tai suunnitteluvaiheessa olevia tutkimuksia, keskustellaan aiheista ja ideoidaan uusia tutkimuksia sekä kehitetään osallistujien tutkimustaitoja. Lisäksi voidaan käsitellä Journal Club-tyyppisesti tieteellinen artikkeli, joka jaetaan viikkoa ennen ilmoittautuneille sähköpostitse.

Seminaarit järjestetään Tampereella Kaupin kampuksella ARVOn tiloissa.

SYKSYN 2018 seminaarit


Aika: 4.9.2018 klo 13-15

Paikka: Arvo A207, (vanha Arvo, 2.krs, Arvo Ylpön katu 34)

Aiheina 

  • Migreenitutkimuksesta työterveyshuollossa. Minna-Kaisa Auvinen
  • Opettajien äänihäiriöt, sisäilma ja työkyky. Hanna Vertanen-Greis.

Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen (sähköisesti eLomakkeella) on erittäin suositeltavaa mm. seminaarien toteutuksen  ja käytännön järjestelyn vuoksi jokaiseen seminaariin erikseen.

Seuraavan seminaarin ajankohta on 6.11.2018, klo 13 - 15. Tarkempaa tietoa lähempänä ajankohtaa.


Tiedustelut: tiia.reho @ uta.fi

Lämpimästi tervetuloa!

TAY-TTH-tiimi

Valmentava ote työterveyslääkärin työssä on aktiivinen ja intensiivinen koulutus, jonka tarkoituksena on tarjota osallistujille työkaluja muutoksen tukemiseen vuorovaikutuksen näkökulmasta.Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen osallistuja osaa soveltaa valmentavaa otetta omassa asiakas- ja työyhteisötyössään (terveyskäyttäytymisen) muutoksen tukemisessa.

Koulutus pidetään tiistaina 11.12.2018 klo 12.00-16.00 Helsingissä (Biomedicum 1, Faculty Club). Tilaisuuden kouluttajana toimii Valmentamon Anne Karilahti.

Tilaa koulutuksessa on 25 osallistujalle, joten ilmoittautumisessa nopeus on valttia. Ilmoittautumiset tehdään osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/92091/lomake.html viimeistään 26.11.

Lisätiedot: kliininen opettaja Rea Lagerstedt tai yliopisto-opettaja Asta Toivonen (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)


Työterveyshuollon aluetapaaminen pidetään Mikkelissä syksyllä 2018. 

Tilaisuus järjestetään Etelä-Savon Työterveys Oy:n tiloissa, Maaherrankatu 13.

Aluetapaaminen on tarkoitettu Mikkelin alueen erikoistuville lääkäreille, kouluttajalääkäreille ja koulutustyöterveysasemien edustajille. Aluetapaamisiin osallistuminen on osa koulutuspaikkasopimusten ylläpitämistä, kouluttajalääkäreille sitoumusten mukaista vuosittaista pedagogista koulutusta ja erikoistuville lääkäreille laskettavissa toimipaikkakoulutukseen (haetaan 3h).

Tapaamisen ohjelma ja ilmoittatuminen tulevat tänne myöhemmin.

Ohjelmaan liittyvät lisätiedot/tiedustelut jarmo.k.heikkinen(at)uef.fi.

Paikallinen yhteyshenkilö on Pirkko Valtola

TERVETULOA!

Työturvallisuus on keskeinen osa työterveyttä. Tämän kurssin jälkeen osallistuja tuntee työturvallisuuden perusteet, tavoitteet ja palvelujärjestelmän. Kurssilla käsitellään alan tietolähteitä, tilastoja ja juridiikkaa. Kurssi valmistaa tavoitteellisten työpaikkaselvitysten tekemniseen ja monialaiseen yhteistyöhön. Kurssiin sisältyy ennakkotehtäviä, lukupiiri ja Skype-lähitapaamisia.

Kurssi valmistuu syksyllä 2018. Lisätiedot kliininen opettaja Jarmo Heikkinen jarmo.k.heikkinen@uef.fi