Tulevat kurssit ja seminaarit

Alta näet työterveyshuollon erikoistujille ja kouluttajalääkäreille tarkoitetut tulevat kurssit, seminaarit ja muut tapahtumat. Suurimpaan osaan koulutuksista on ilmoittautuminen erillisen lomakkeen kautta tai sähköpostitse. Huomaa, että koska opiskelutyyleissä on suuria yksilöllisiä eroja, kurssista saatavat teoreettiset kurssimuotoiset tunnit eivät välttämättä kuvasta kurssin suorittamiseen tarvittavaa aikaa.

Viimeisimmät koulutusuutiset

Valmentava ote työterveyslääkärin työssä on aktiivinen ja intensiivinen koulutus, jonka tarkoituksena on tarjota osallistujille työkaluja muutoksen tukemiseen vuorovaikutuksen näkökulmasta.Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen osallistuja osaa soveltaa valmentavaa otetta omassa asiakas- ja työyhteisötyössään (terveyskäyttäytymisen) muutoksen tukemisessa.

Koulutus pidetään tiistaina 11.12.2018 klo 12.00-16.00 Helsingissä (Biomedicum 1, Faculty Club). Tilaisuuden kouluttajana toimii Valmentamon Anne Karilahti.

Tilaa koulutuksessa on 25 osallistujalle, joten ilmoittautumisessa nopeus on valttia. Ilmoittautumiset tehdään osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/92091/lomake.html viimeistään 26.11.

Koulutus on täynnä!

Lisätiedot: kliininen opettaja Rea Lagerstedt tai yliopisto-opettaja Asta Toivonen (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)


Starttiseminaari: Perjantai 1.2.2019 klo 8.30–16 Helsingissä

Tth erikoistumissuunnitelma -verkkokurssi: 1.2. alkaen

Starttiseminaari on tarkoitettu työterveyshuoltoon erikoistuville ja heidän kouluttajalääkäreilleen. Starttiseminaarin tavoitteena on tutustua erikoislääkäritutkinnon rakenteeseen, henkilökohtaisen opintosuunnitelman tekoon ja Työterveyshuollon virtuaaliyliopistoon.

Starttiseminaarissa alkavalla tth-es -kurssilla teet kirjallisen suunnitelman siitä, miten aiot erikoistumisesi toteuttaa. Kurssin aikana pohditaan tehtävien kautta omaa oppimista ja olemassa olevaa osaamista sekä pohditaan miten omaa osaamista lähdetään syventämään. Suunnittelua ohjaavat erikoislääkärikoulutuksen pysyväismääräykset, opinto-opas ja lokikirja. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää oppimistehtävien tekemistä sekä henkilökohtaisen erikoistumissuunnitelman palauttamista.

Tth-es -kurssin kokonaisuuden hyväksytty suorittaminen antaa 10 teoreettisen kurssimuotoisen koulutuksen tuntia. Kurssin suorittamisaika on noin kaksi kuukautta.

Ilmoittautuminen ilmoitetaan myöhemmin

Lisätietoja antaa Eva Helaskoski (eva.helaskoski (at) ttl.fi).


Työturvallisuus on keskeinen osa työterveyttä. Tämän kurssin jälkeen osallistuja tuntee työturvallisuuden perusteet, tavoitteet ja palvelujärjestelmän. Kurssilla käsitellään alan tietolähteitä, tilastoja ja juridiikkaa. Kurssi valmistaa tavoitteellisten työpaikkaselvitysten tekemniseen ja monialaiseen yhteistyöhön. Kurssiin sisältyy ennakkotehtäviä, lukupiiri ja Skype-lähitapaamisia.

Kurssi valmistuu syksyllä 2018. Lisätiedot kliininen opettaja Jarmo Heikkinen jarmo.k.heikkinen@uef.fi