Meneillään olevat kurssit ja seminaarit

Alta näet työterveyshuollon erikoistujille ja kouluttajalääkäreille tarkoitetut meneillään olevat kurssit, seminaarit ja muut tapahtumat aakkosjärjestyksessä. Suurimpaan osaan koulutuksista on ollut ilmoittautuminen ja kurssin vetäjät ovat ilmoittaneet miten kurssille pääsee. Jos haluat mukaan kurssille myöhemmin, ota yhteyttä kurssin vetäjään. Huomaa, että koska opiskelutyyleissä on suuria yksilöllisiä eroja, kurssista saatavat teoreettiset kurssimuotoiset tunnit eivät välttämättä kuvasta kurssin suorittamiseen tarvittavaa aikaa.

Viimeisimmät koulutusuutiset

Kurssin käytyään erikoistuja osaa tehdä itsenäisesti ja osana moniammatillista tiimiä ergonomiainterventioita ja arvioida niiden onnistumista. Kurssi sisältää kaksi lähipäivää sekä verkkotehtäviä. 

Kurssi pidetään 1.3.-15.4.2018

Lähipäivät järjestetään 8.3. ja 22.3. klo 13-16 ICT-talossa (Joukahaisenkatu 3-5, Turku) seminaarihuone B2039

Ilmoittaudu kurssille 20.2. mennessä sähköpostitse Katariina Husmanille (katariina.husman(at)utu.fi)

Kurssista on mahdollista saada 10 h teoreettisen kurssimuotoisen koulutuksen tunteja. 

Työterveyslääkärillä on jatkuva tarve löytää nopeasti ajantasainen tieto, oli sitten kyseessä työperäisten altisteiden torjunta, toksikologia tai tuoreimmat viranomaismääräykset ja lainsäädäntö. Verkkokurssin tavoite on perehdyttää näiden sähköisten työterveyshuollon tietolähteiden käyttöön. Jotta tiedonhallinnan ja tiedonhaun verkkokurssi on ajankäytöllisesti mielekäs kokonaisuus, on oppimateriaali valtaosaltaan havainnevideoita ja harjoitustehtäviä. Kurssi valmentaa ratkaisemaan työterveyshuollolle ominaisia tietotarpeita kotimaisten ja myös ulkomaisten tietokantojen avulla.

Verkkokurssi 12.2.-15.4.2018

Ilmoittautuminen päättyi 9.2.2018

Kurssista saa 10 teoreettisen kurssimuotoisen koulutuksen tuntia.

Lisätietoja: Lena Selänne, Helsingin yliopisto (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)

Starttiseminaari: Perjantai 9.2.2018 klo 8.30–16, Työterveyslaitos, kokoustila Kilo (Topeliuksenkatu 41 b, Helsinki)

Ohjelma (pdf)

Tth erikoistumissuunnitelma -verkkokurssi: 9.2.-8.4.2017

Starttiseminaari on tarkoitettu työterveyshuoltoon erikoistuville ja heidän kouluttajalääkäreilleen. Starttiseminaarin tavoitteena on tutustua erikoislääkäritutkinnon rakenteeseen, henkilökohtaisen opintosuunnitelman tekoon ja Työterveyshuollon virtuaaliyliopistoon.

Starttiseminaarissa alkavalla tth-es -kurssilla teet kirjallisen suunnitelman siitä, miten aiot erikoistumisesi toteuttaa. Kurssin aikana pohditaan tehtävien kautta omaa oppimista ja olemassa olevaa osaamista sekä pohditaan miten omaa osaamista lähdetään syventämään. Suunnittelua ohjaavat erikoislääkärikoulutuksen pysyväismääräykset, opinto-opas ja lokikirja. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää oppimistehtävien tekemistä sekä henkilökohtaisen erikoistumissuunnitelman palauttamista.

Tth-es -kurssin kokonaisuuden hyväksytty suorittaminen antaa 10 teoreettisen kurssimuotoisen koulutuksen tuntia. Kurssin suorittamisaika on noin kaksi kuukautta.

Ilmoittautuminen päättyi 25.1.2018

Lisätietoja antaa Eva Helaskoski (eva.helaskoski (at) ttl.fi).

Kurssin tavoitteena on hahmottaa, mitä taloudellisia vaikutuksia työterveyshuoltoon liittyy.

Taloustietoa työterveyslääkärille -verkkokurssilla käsittelemme perusteita, mm. seuraavia asioita:

  • Työhyvinvointitoiminnan taloudelliset vaikutukset
  • Työterveyshuollon rahoitus 
  • Työterveyshuoltotoiminnan KELA korvauksiin liittyvät talousasiat
  • Sairauspoissaolojen ja sairaana työssäolon kustannukset
  • Työkyvyttömyyseläköitymisen talousvaikutukset yritykselle ja työntekijälle itselleen
  • Työtapaturmien ja ammattitautien kustannukset


Kurssi liittyy erityisesti lokikirjan osaamisalueisiin  9. Asiantuntijataidot ja hyvät ammattikäytännöt ja 1.Työterveyshuolto osana suomalaista työelämää.

Taloustietoa työterveyslääkärille -kurssista on hyväksytty teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi 15 h työterveyshuollon erikoisalalla.

Lisäksi Tampereen yliopisto hyväksyy kurssin Moniammatillisten johtamisopintojen valinnaiseen osaan 1 op oppimispäiväkirjan kanssa.

Verkkokurssit ovat tarkoitettu sekä erikoistuville että kouluttajille, ja ovat osallistujille maksuttomia. 

Kurssin aikataulu: 5.2.-31.5.2018

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Lisätiedot: tarja.salminen @ uta.fi


Tieteellisen tutkimuksen perusteita -  ohjattu verkkokurssi, joka käynnistyy lähiopetuspäivällä keskiviikkona 14.3.2018.

Kurssin tavoitteena on oppia tieteellisen tutkimuksen perusteita ja tutkimuksen soveltamista työterveyshuollon käytäntöön. 

Tutkimuksen teon prosessia pyritään esittelemään mahdollisimman käytännönläheisesti.Kurssilla jaetaan tietoa ja esimerkkejä eri aihealueista ja vaiheista tutkimuksen teossa.Jokainen kurssille osallistuja tekee oman pienimuotoisen harjoitustutkimussuunnitelman tai halutessaan oikean tutkimussuunnitelman.

Tämä on ohjattu verkkokurssi, joka käynnistyy lähiopetuspäivällä keskiviikkona 14.3.2018. Lähipäivästä haetaan teoreettisia opintoja 7 tuntia.
Sen jälkeen kurssi jatkuu verkkokurssina syksyyn saakka ja kurssin päättää toinen lähiopetuspäivä loppusyksystä.

Verkkokurssista haetaan teoreettisia tunteja 15 tuntia. Voit halutessasi osallistua vain lähiopetuspäivään tai verkkokurssille.

Lähiopetuspäivä 14.3.18, klo 9-15.30

Paikka: Tampere, Kaupin kampus, Arvo (F213), Arvo Ylpön katu 34. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan lähempänä ilmoittautuneille.

Ilmoittautuminen (lähipäivään 14.3.2018 ja verkkokurssille saman linkin kautta) viimeistään 10.3.18

https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/20714/lomake.html 

Lisätietoja voi kysyä verkkokurssin tutorilta tiia.reho @ uta.fi

Kohdennettu toteutus keväällä (kurssi täynnä).

TurkuTurun viikkoseminaarit 

Seminaariohjelma

Kurssilalueelta löytyvät Turun yliopiston työterveyshuollon kuukausiseminaarien esitelmät.
Esitelmät on tarkoitettu ensisijaisesti Turun yliopiston työterveyshuollon erikoistuville. 

Kurssialueelle täytyy rekisteröityä, ja siihen tarvitset avaimen. 

Avaimen saat laittamalla sähköpostia Katariina Husmanille, osoite katariina.husman@utu.fi

Kurssin tavoitteena on, että osallistuja tuntee työtoimintalähtöisen työterveyshuollon tausta-ajattelun peruslähtökohdat ja saa käytännön työkaluja menetelmien soveltamiseen eri tilanteissa.

Kurssi on kokonaan verkko-ympärisössä suoritettava, ja sisältää lyhyitä asiantuntija-alustuksia sekä omaan työhön sovellettavia ja käytännönläheisiä oppimistehtäviä, jotka voit toteuttaa joustavasti oman aikataulusi puitteissa. Kurssista on hyväksytty 15 tuntia teoreettiseen kurssimuotoiseen koulutukseen työterveyshuollon erikoisalalla. 

Ilmoittautuminen kurssille on päättynyt.

Lisätietoja: Soile Seppänen (soile.seppanen(at)oulu.fi)

Työterveyshuollon lakipakki 2

Työterveyshuollon toimintaa säätelevät useat lait.Tässä työterveyshuollon lakikurssin toisessa osassa perehdytään työturvallisuuslakiin ja työsopimuslakiin.

Kurssi liittyy erityisesti lokikirjan osaamisalueisiin 2.Työterveyshuollon ja työsuojelun lainsäädännöllinen tausta ja 1.Työterveyshuolto osana suomalaista työelämää.

Kurssista hyväksytään 15 tuntia teoreettista koulutusta työterveyshuollon erikoisalalla. Lisäksi Tampereen yliopisto hyväksyy kurssin Moniammatillisten johtamisopintojen valinnaiseen osaan 1 op oppimispäiväkirjan kanssa.

 

Kurssin aikataulu: 5.2.-31.5.2018

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Lisätiedot: teija.mertimo(at)uta.fi


En kurs i företagshälsovård och dess verksamhetsformer i vardagssituationer för specialiserande företagshälsovårdsläkare och deras handledare. Kursen riktar sig till dig, som använder svenska i ditt arbete inom företagshälsovården och vill utveckla dina praktiska språkfärdigheter. Du kan ha finska, svenska eller något annat språk som modersmål. Målet med kursen är att lära sig centrala terner, begrepp och fraser på svenska i vardagssituationer inom företagshälsovård. Vi övar oss på kommunikation i olika samarbetssituationer både i skriftlig och muntlig form.

Tämä kurssi on suunnattu ruotsia työssään käyttäville työterveyshuoltoon erikoistuville lääkäreille ja heidän ohjaajilleen. Osallistujien äidinkieli voi olla suomi, ruotsi tai joku muu kieli. Kurssin tarjoaa mahdollisuuden parantaa valmiuksia toimia työterveysyhteistyön arkipäivän vuorovaikutustilanteissa ruotsiksi. Kurssi sisältää kaksi lähipäivää, etukäteistehtävän ja välitehtävän. Kurssilla harjoitellaan tavallisia sekä yritysyhteistyön että yksittäisen asiakkaan työkyvyn tukemiseen liittyviä vuorovaikutustilanteita kirjallisesti ja suullisesti. Kurssilla käydään läpi työterveyshuollon keskeisiä termejä, käsitteitä ja sanontatapoja ruotsiksi.

Lähipäivät Helsingissä

20.3.2018 klo 9.30-16 Biomedicum 1, sh1-2 (Haartmaninkatu 8) 
10.4.2018 klo 9.30-16 Biomedicum 1, kok.huone 1 (Haartmaninkatu 8) 

Ohjelma (pdf)

Ilmoittautuminen päättyi 27.2.

Teoreettiset kurssimuotoisen koulutuksen tunnit: 15 t.

Lisätietoa: Rea Lagerstedt, Helsingin yliopisto (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)

Kurssin tavoitteena on pohtia ammatillisen identiteetin kehittymistä työterveyslääkärin näkökulmasta ja erityisesti työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen aikana. Millaiset tekijät vaikuttavat identiteetin kehittymiseen? Miten identiteetin kehittymiseen voi itse vaikuttaa? Entä miten siihen vaikutetaan koulutuksen keinoin? Mistä tunnistaa työterveyslääkärin? Tämä kurssi lisää ymmärrystä professionaalisuuden merkityksestä myös työssä koettuun hyvinvointiin yleisellä tasolla. Kurssi soveltuu erityisen hyvin myös kouluttajalääkäreille, jotka ohjaavat ammatillisen identiteetin kehittymistä.

Kurssi vastaa lokikirjan osaamistavoitteeseen 9: Asiantuntijuus ja hyvät ammattikäytännöt.