Opettajainhuone on tarkoitettu yliopistojen kanssa kouluttajasopimuksen tehneille kouluttajalääkäreille. Huoneessa saat hyviä pedagogisia vinkkejä opettamisen ja ohjaamisen tueksi ja verkostoidut muiden kouluttajien kanssa. Opettajainhuone avautuu työterveyshuollon virtuaaliyliopiston tunnuksella ja salasanalla.

Käynnistämme toukokuussa uuden kouluttajakoulutuksen toimintamallin Ajankohtaista nyt -webinaarin muodossa. Webinaarin tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia keskustella erikoistujien ohjaukseen liittyvistä kysymyksistä yleisesti sekä nyt eriytyisesti COVID-19 tilanteeseen ja koulutusuudistukseen liittyen. Samalla toivomme saavamme mahdollisimman hyvän käsityksen kentän koulutustilanteesta.

Webinaari järjestetään 14.5. klo 13-15. Keskustelussa mukanamme ovat professorit Leena Ala-Mursula ja Kari Reijula. Avamme yhteydet puolta tuntia ennen webinaarin alkua klo 12.30.

Samalla webinaari korvaa kesäkuun (1.6.) pedagogisen iltapäivän.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.5. https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/104782/lomake.html

Tarkempi ohjelma ja osallistumisohjeet Zoomiin lähetetään osallistujille ilmoittautumisen päätyttyä.

Lisätietoja voitte tiedustella meiltä myös sähköpostitse (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)

Asta Toivonen & Rea Lagerstedt

Kouluttajalääkärin startin suorittaminen on vaatimus aloittaville uusille kouluttajalääkäreille koulutusoikeuksien saamiseksi. Kurssin suorittaminen hyödyttää myös täydennys- ja kertauskoulutuksena muitakin, jo kokeneempia kouluttajalääkäreitä. Startin keskeisenä sisältönä ovat ohjaustyön käytännöt ja toiminnot. Ne pohjautuvat opinto-oppaassa (OPS) ja lokikirjassa esitettyihin koulutustavoitteisiin, koulutuspaikkasopimukseen sekä koulutusjärjestelmän ja -prosessin tuntemiseen. Startin hyväksyttyyn suoritukseen kuuluvat kurssin materiaaleihin perehtyminen ja kaksi oppimistehtävää. Tehtävät auttavat uutta kouluttajaa konkreettisesti ohjaustyön aloittamisessa. Tehtävistä saa henkilökohtaisen palautteen. Kurssista saa todistuksen tehtävät suoritettuaan. Arvioitu ajankäyttö kurssin suorittamiseen on 15-20 tuntia.

Kurssiavaimen saat oman yliopistosi kliiniseltä opettajalta, verkkopedagogilta tai pedagogiselta asiantuntijalta. Yhteystiedot löytyvät työrveyshuollon virtuaaliyliopiston sivuilta.

Kehity kouluttajana on ohjaustaitoja syventävä pedagoginen monimuotokurssi. Siihen kuuluu kaksi lähitapaamista ja verkkotehtäviä.  Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki yliopiston työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen kouluttajalääkäreiksi hyväksymät kouluttajalääkärit, jotka ovat suorittaneet Kouluttajalääkärin startti -kurssin tai jonkin muun yliopiston järjestämään pedagogisen koulutuksen (esim. Tth-PEDA, tiiviskurssi tai moduulikoulutukset).


Kurssi on siirretty syksyyn. Ilmoittautumislinkki syksyn kurssille tulee tänne myöhemmin. Aiemmin ilmoittautuneille lähetetään tarkempaa informaatiota myöhemmin.

Kurssin ohjelma

Lisätietoja koulutuksesta yliopistojen yhteyshenkilöiltä:

Helsinki / Rea Lagerstedt ja Asta Toivonen / etunimi.sukunimi@helsinki.fi
Itä-Suomi / Jarmo Heikkinen /etunimi.k.sukunimi@uef.fi ja Marianne Rytkönen / etunimi.sukunimi@uef.fi
Tampere / Virpi Liukkonen ja Heli Parviainen / etunimi.sukunimi@tuni.fi
Turku / Katariina Husman ja Juha Liira / etunimi.sukunimi@utu.fi
Oulu / Leena Ala-Mursula ja Heli Koivisto / etunimi.sukunimi@oulu.fi