Opettajainhuone on tarkoitettu yliopistojen kanssa kouluttajasopimuksen tehneille kouluttajalääkäreille. Huoneessa saat hyviä pedagogisia vinkkejä opettamisen ja ohjaamisen tueksi ja verkostoidut muiden kouluttajien kanssa. Opettajainhuone avautuu työterveyshuollon virtuaaliyliopiston tunnuksella ja salasanalla.

Vuonna 2020 järjestetään 3 pedagogista iltapäivää, jotka on suunnattu etenkin kouluttajalääkärin
perustaidot jo hankkineille. Kevään tilaisuudet ovat 9.3.2020. ja 1.6.2020.

Tilaisuuksien tavoitteena on syventää edelleen kouluttajien pedagogista osaamista. Tapahtumat välitetään
myös valtakunnallisesti etäyhteydellä ja etäryhmätkin ovat mahdollisia.

9.3. klo 12-16.00 Erikoislääkärikoulutuksen uudistus – uudet erikoistujat: ohjaaminen, roolit, vastuut ja työkalut Koulutus järjestetään Helsingistä käsin (Biomedicum sh. B136a, Haartmanink. 8), myös Kuopiossa mahdollisuus osallistua.

Ilmoittautumiset viimeistään 28.2.2020 e-lomakkeella


Lisätietoja: Asta Toivonen ja Rea Lagerstedt (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)

Kouluttajalääkärin startin suorittaminen on vaatimus aloittaville uusille kouluttajalääkäreille koulutusoikeuksien saamiseksi. Kurssin suorittaminen hyödyttää myös täydennys- ja kertauskoulutuksena muitakin, jo kokeneempia kouluttajalääkäreitä. Startin keskeisenä sisältönä ovat ohjaustyön käytännöt ja toiminnot. Ne pohjautuvat opinto-oppaassa (OPS) ja lokikirjassa esitettyihin koulutustavoitteisiin, koulutuspaikkasopimukseen sekä koulutusjärjestelmän ja -prosessin tuntemiseen. Startin hyväksyttyyn suoritukseen kuuluvat kurssin materiaaleihin perehtyminen ja kaksi oppimistehtävää. Tehtävät auttavat uutta kouluttajaa konkreettisesti ohjaustyön aloittamisessa. Tehtävistä saa henkilökohtaisen palautteen. Kurssista saa todistuksen tehtävät suoritettuaan. Arvioitu ajankäyttö kurssin suorittamiseen on 15-20 tuntia.

Kurssiavaimen saat oman yliopistosi kliiniseltä opettajalta, verkkopedagogilta tai pedagogiselta asiantuntijalta. Yhteystiedot löytyvät työrveyshuollon virtuaaliyliopiston sivuilta.

Kehity kouluttajana on ohjaustaitoja syventävä pedagoginen monimuotokurssi. Siihen kuuluu kaksi lähitapaamista ja verkkotehtäviä.  Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki yliopiston työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen kouluttajalääkäreiksi hyväksymät kouluttajalääkärit, jotka ovat suorittaneet Kouluttajalääkärin startti -kurssin tai jonkin muun yliopiston järjestämään pedagogisen koulutuksen (esim. Tth-PEDA, tiiviskurssi tai moduulikoulutukset).

Kurssin uusi aikataulu:

  • 6.4. - 20.4.2020 Orientaatio koulutukseen, ennakkotehtävien palautus 15.4. mennessä
  • 20.4. klo 9.30-16 Lähikoulutuspäivä
  • 20.4.- 25.5. Etäopiskelujakso
  • 25.5. klo 9.30-16 Lähikoulutuspäivä
Kurssin ohjelma

Kurssi on siirretty syksyyn. Ilmoittautumislinkki syksyn kurssille tulee tänne myöhemmin. Aiemmin ilmoittautuneille lähetetään tarkempaa informaatiota myöhemmin.

Lisätietoja koulutuksesta yliopistojen yhteyshenkilöiltä:

Helsinki / Rea Lagerstedt ja Asta Toivonen / etunimi.sukunimi@helsinki.fi
Itä-Suomi / Jarmo Heikkinen /etunimi.k.sukunimi@uef.fi ja Marianne Rytkönen / etunimi.sukunimi@uef.fi
Tampere / Virpi Liukkonen ja Heli Parviainen / etunimi.sukunimi@tuni.fi
Turku / Katariina Husman ja Juha Liira / etunimi.sukunimi@utu.fi
Oulu / Leena Ala-Mursula ja Heli Koivisto / etunimi.sukunimi@oulu.fi