Opettajainhuone on tarkoitettu yliopistojen kanssa kouluttajasopimuksen tehneille kouluttajalääkäreille. Huoneessa saat hyviä pedagogisia vinkkejä opettamisen ja ohjaamisen tueksi ja verkostoidut muiden kouluttajien kanssa. Opettajainhuone avautuu työterveyshuollon virtuaaliyliopiston tunnuksella ja salasanalla.

Kouluttajalääkärin startin suorittaminen on vaatimus aloittaville uusille kouluttajalääkäreille koulutusoikeuksien saamiseksi. Kurssin suorittaminen hyödyttää myös täydennys- ja kertauskoulutuksena muitakin, jo kokeneempia kouluttajalääkäreitä. Startin keskeisenä sisältönä ovat ohjaustyön käytännöt ja toiminnot. Ne pohjautuvat opinto-oppaassa (OPS) ja lokikirjassa esitettyihin koulutustavoitteisiin, koulutuspaikkasopimukseen sekä koulutusjärjestelmän ja -prosessin tuntemiseen. Startin hyväksyttyyn suoritukseen kuuluvat kurssin materiaaleihin perehtyminen ja kaksi oppimistehtävää. Tehtävät auttavat uutta kouluttajaa konkreettisesti ohjaustyön aloittamisessa. Tehtävistä saa henkilökohtaisen palautteen. Kurssista saa todistuksen tehtävät suoritettuaan. Arvioitu ajankäyttö kurssin suorittamiseen on 15-20 tuntia.

Kurssiavaimen saat oman yliopistosi kliiniseltä opettajalta, verkkopedagogilta tai pedagogiselta asiantuntijalta. Yhteystiedot löytyvät työrveyshuollon virtuaaliyliopiston sivuilta.

Uusi pedagogista osaamista syventävä verkkokoulutus - tule mukaan kehittymään kouluttajana!


Kehity kouluttajana 3.0 on uusi ja valtakunnallinen pedagogista osaamista syventävä koulutuskokonaisuus, joka toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutuspäivien aikana käydään läpi yhdessä ohjauksen ja arvioinnin hyviä käytäntöjä. Koulutuksen suorittaminen edellyttää läsnäoloa koulutuspäivissä, virtuaaliyliopiston Moodlessa olevan kurssialueen aineistoihin tutustumista ja oppimistehtävien tekemistä.

Koulutukseen sisältyvät verkkotapaamiset toteutetaan Zoom -etäyhteydellä. Koulutuspäivät ja niiden pääteemat ovat:

  • 10.11.2020 noin klo 12-16 Oppiminen ja ohjaus työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksessa
  •  8.12.2020 noin klo 12-16 Oppimisen suunnittelu, tavoitteellinen työssäoppiminen ja arviointi
  • 19.1.2021 noin klo 12-16 Osaamisen arviointi ja kouluttajana kehittyminen

Kutsumme mukaan kouluttajalääkärit, joilla on jo jonkin verran kokemusta kouluttamisesta sekä vähintään Kouluttajan starttikurssi tai vastaava suoritettuna. Koulutus suunnitellaan ja toteutetaan kaikkien viiden yliopiston yhteistyössä. Koulutuksen järjestäjät pidättävät oikeuden mahdollisiin muutoksiin koulutuksen toteutuksessa ja sisällöissä.

 Ilmoittautuminen on avoinna 1.11. asti, osoitteessa: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/106481/lomake.html

Lisätietoja koulutuksesta yliopistojen yhteyshenkilöiltä:

Helsinki / Rea Lagerstedt ja Asta Toivonen / etunimi.sukunimi@helsinki.fi
Itä-Suomi / Jarmo Heikkinen /etunimi.k.sukunimi@uef.fi ja Marianne Rytkönen / etunimi.sukunimi@uef.fi
Tampere / Virpi Liukkonen ja Heli Parviainen / etunimi.sukunimi@tuni.fi
Turku / Katariina Husman ja Juha Liira / etunimi.sukunimi@utu.fi
Oulu / Leena Ala-Mursula ja Heli Koivisto / etunimi.sukunimi@oulu.fi

Kouluttajalääkärien lukuvuoden avajaiset keskiviikkona 16.9.2020 klo 12-16

Tervetuloa avaamaan lukuvuotta yhdessä!  Kouluttajalääkäreille järjestettävien lukuvuoden avajaisten tavoitteena on tukea kouluttajalääkäreitä heidän ohjaustyössään. Tämä koulutus huomioidaan osana vuosittain vaadittua täydentävää pedagogista koulutusta.

Tilaisuuden järjestää Itä-Suomen yliopiston TTH-tiimi.

Tilaisuuden puheenvuorojen powerpointit pdf-muodossa löytyvät Opettajanhuoneesta, ja siellä palautteen kirjoitettuaan saa tulostettua itselleen todistuksen osallistumisesta koulutukseen.

Lisätiedot: marianne.rytkonen(at)uef.fi