Opettajainhuone on tarkoitettu yliopistojen kanssa kouluttajasopimuksen tehneille kouluttajalääkäreille. Huoneessa saat hyviä pedagogisia vinkkejä opettamisen ja ohjaamisen tueksi ja verkostoidut muiden kouluttajien kanssa. Opettajainhuone avautuu työterveyshuollon virtuaaliyliopiston tunnuksella ja salasanalla.

Kouluttajalääkäreiden lukuvuoden avajaiset keskiviikkona 15.9.2021 klo 12.00 -16.00

Tervetuloa työterveyshuollon kouluttajalääkäreiden lukuvuoden avajaisiin! Koulutuksen tavoitteena on tukea kouluttajalääkäreitä ohjaustyössään, samalla Lukuvuoden avajaiset ovat osa kouluttajalääkäreiden vuosittaista pedagogista täydennyskoulutusta. Vuoden 2021 avajaisissa käsittelemme erikoislääkärikoulutuksen ajankohtaisia asioita sekä poikkeusvuonna korostuneen etäopetuksen käytäntöjä ja vinkkejä ohjauksen etätoteutuksiin.

Tilaisuus toteutetaan etäjärjestelyin. Tarkemmat osallistumisohjeet ja ohjelma lähetetään ilmoittautuneille noin viikko ennen tapahtumaa.

Ilmoittautuminen 10.9.2021 mennessä. 

Yhteystiedot: Kliininen opettaja  Juha Liira (juha.liira@utu.fi ) tai verkkopedagogi Liisa Vilen (liisa.k.vilen@utu.fi)

 

Kouluttajalääkärin pedagogisten iltapäivien tavoitteena on tarjota työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen kouluttajalääkäreille ajankohtaista aiheita ja ideoita ohjausosaamisen tueksi. Koulutustilaisuuksien vastuujärjestäjänä toimii Helsingin yliopiston tiimi. Koronatilanteen vuoksi tilaisuudet toteutetaan toistaiseksi etänä. Osallistumisohjeet ja ohjelmat lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse noin viikkoa ennen tilaisuutta.

Syksyn 2021 iltapäivät:

Perjantai 15.10.2021 noin klo 12-16 käsittelyssä Arvioinnit, epat ja tavoitteiden asettaminen

Ohjelma päivitetään tähän. Voit jo ilmoittautua mukaan e-lomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/112399/lomakkeet.html


Keskiviikko 15.12.2021 noin klo 12-16

Tarkemmat tiedot alkusyksystä hymy


Lisätietoja: Asta Toivonen, Helsingin yliopisto (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)

Kouluttajalääkärin startin suorittaminen on vaatimus aloittaville uusille kouluttajalääkäreille koulutusoikeuksien saamiseksi. Kurssin suorittaminen hyödyttää myös täydennys- ja kertauskoulutuksena muitakin, jo kokeneempia kouluttajalääkäreitä. Startin keskeisenä sisältönä ovat ohjaustyön käytännöt ja toiminnot. Ne pohjautuvat opinto-oppaassa (OPS) ja lokikirjassa esitettyihin koulutustavoitteisiin, koulutuspaikkasopimukseen sekä koulutusjärjestelmän ja -prosessin tuntemiseen. Startin hyväksyttyyn suoritukseen kuuluvat kurssin materiaaleihin perehtyminen ja kaksi oppimistehtävää. Tehtävät auttavat uutta kouluttajaa konkreettisesti ohjaustyön aloittamisessa. Tehtävistä saa henkilökohtaisen palautteen. Kurssista saa todistuksen tehtävät suoritettuaan. Arvioitu ajankäyttö kurssin suorittamiseen on 15-20 tuntia.

Kurssiavaimen saat oman yliopistosi kliiniseltä opettajalta, verkkopedagogilta tai pedagogiselta asiantuntijalta. Yhteystiedot löytyvät työrveyshuollon virtuaaliyliopiston sivuilta.

Uusi pedagogista osaamista syventävä verkkokoulutus - tule mukaan kehittymään kouluttajana!


Kehity kouluttajana 3.0 on uusi ja valtakunnallinen pedagogista osaamista syventävä koulutuskokonaisuus, joka toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutuspäivien aikana käydään läpi yhdessä ohjauksen ja arvioinnin hyviä käytäntöjä. Koulutuksen suorittaminen edellyttää läsnäoloa koulutuspäivissä, virtuaaliyliopiston Moodlessa olevan kurssialueen aineistoihin tutustumista ja oppimistehtävien tekemistä.

Koulutukseen sisältyvät verkkotapaamiset toteutetaan Zoom -etäyhteydellä. Koulutuspäivät ja niiden pääteemat ovat:

  • 10.11.2020 noin klo 12-16 Oppiminen ja ohjaus työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksessa
  • 8.12.2020 noin klo 12-16 Oppimisen suunnittelu, tavoitteellinen työssäoppiminen ja arviointi
  • 19.1.2021 noin klo 12-16 Osaamisen arviointi ja kouluttajana kehittyminen

Kutsumme mukaan kouluttajalääkärit, joilla on jo jonkin verran kokemusta kouluttamisesta sekä vähintään Kouluttajan starttikurssi tai vastaava suoritettuna. Koulutus suunnitellaan ja toteutetaan kaikkien viiden yliopiston yhteistyössä. Koulutuksen järjestäjät pidättävät oikeuden mahdollisiin muutoksiin koulutuksen toteutuksessa ja sisällöissä.

Lisätietoja koulutuksesta yliopistojen yhteyshenkilöiltä:

Helsinki / Rea Lagerstedt ja Asta Toivonen / etunimi.sukunimi@helsinki.fi
Itä-Suomi / Jarmo Heikkinen /etunimi.k.sukunimi@uef.fi ja Marianne Rytkönen / etunimi.sukunimi@uef.fi
Tampere / Virpi Liukkonen ja Heli Parviainen / etunimi.sukunimi@tuni.fi
Turku / Katariina Husman ja Juha Liira / etunimi.sukunimi@utu.fi
Oulu / Leena Ala-Mursula ja Heli Koivisto / etunimi.sukunimi@oulu.fi